Nazilli Ziraat Odası

Nazilli Ziraat Odası > Haberler > Nazilli Tarım Fuarı ziyaretçi rekoru kırdı

Nazilli Tarım Fuarı ziyaretçi rekoru kırdı

Nazilli'de ilk kez düzenlenen Exponaz Agro Nazilli Tarım Fuarı, 4 gün içerisinde hem ziyaretçi hem de satış rekoru kırdı.

Nazilli Eşref Özel Çok Amaçlı Kapalı Alanı’nda, 18-21 Ocak tarihleri arasında Elit Fuarcılık Hizmetleri tarafından ilki düzenlenen Exponaz Agro Nazilli Tarım Fuarı’nın sonuç raporu yayınlandı. Rapora göre fuarı 86 bin 214 kayıtlı kişi ziyaret ederken, fuara katılan 128 firma, bir aylık cirolarını 4 gün içinde 3’e katladı.

Ege bölgesinin tarım ve hayvancılık sektörüne adeta damgasını vuran Exponaz Agro Nazilli Tarım Fuarı’nı birinci gününde 14 bin 620, ikinci gününde 26 bin 367, üçüncü gününde 26 bin 140 kişi ve dördüncü gününde ise 19 bin 87 kişi ziyaret etti. Toplam ziyaretçi sayısının 86 bin 214 kişi olduğu fuara yüzde 63 oranıyla erkekler, yüzde 29 oranıyla da kadınlar ilgi gösterdi. Geriye kalan yüzde 8’lik dilimi ise çocuklar oluşturdu.

“HAZIRLIKLAR ŞİMDİDEN BAŞLADI”

Yayınlanan raporla ilgili konuşan Elit Fuarcılık Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Çiçekçi, yaptığı açıklamada, Nazilli’de bir ilki gerçekleştirdiklerini söyleyerek, “Nazilli bir tarım kenti ve Nazilli’ye bir tarım fuarı yakışır diyerek yola çıktık. Fuarımızı da büyük bir katılım ve büyük bir ilgi ile tamamladık. Nazilli için bir ilki ve Nazilli için bir ihtiyacı gerçekleştirdik. Türkiye’nin tarım merkezlerinden biri olan ve doğası, coğrafyası, ürünleri ile tüm dünyaya ‘uzun yaşam merkezi’ olarak adını duyurmuş olan Nazilli’de bir tarım fuarı yapmak kesinlikle bir elzemdi. Nitekim fuarımıza firma bazında olan katılım ve fuarımızı ziyaret eden kişi sayısına baktığımızda ne kadar doğru bir karara imza attığımızı görmüş olduk. Fuarımızın sonuç raporu şunu göstermiştir ki, Aydın için eğer bir tarım fuarı yapılacaksa bunun tek adresi Nazilli’dir. İlk kez gerçekleşen bir fuara 128 firmanın adeta birbirleri ile yarışarak katılmaları ve bu fuarı 4 gün içerisinde kayıtlı olarak 86 bin 214 kişinin ziyaret etmiş olması, ayrıca burada firmalar tarafından satış rekorlarının kırılması hem bir başarıyı hem de tarım fuarı için neden Nazilli’nin tek adres olduğunu göstermektedir.

Çiçekçi, Nazilli’de bir sonraki yıl gerçekleştirecekleri Tarım Fuarı için ise hazırlıkların şimdiden başladığını ifade etti.