Nazilli Ziraat Odası

ZOBİS
Nazilli Ziraat Odası > Haberler > Nazilli Ziraat Odası, İzmir’de 12.Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarını, yaklaşık 500 çiftçi üyesiyle ziyaret etti

Nazilli Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü, milletin efendileri ile birlikte çalışıyor, birlikte üretiyor

Nazilli’nin cefakar çifçileri için cansiperane bir şekilde gece gündüz çalışan ve yaptığı hizmetlerle adeta köylüsünün, çiftçisinin gönlünde yıkılmaz bir taht kuran Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü fuara giderken yaptığı konuşmasında, “Çifçilerimizin hakkını ne yapsak ödeyemeyiz”

Nazilli Ziraat Odası, İzmir’de büyük bir organizasyona ev sahipliği yapan, tarım ve hayvancılık sektörünün dev isimlerini buluşturan, 12.Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarını, yaklaşık 500 çiftçisiyle ziyaret etti.

Orion Fuarcılığın Uluslararası boyutta hazırladığı fuar, 19-22 Ocak tarihleri arasında 4 gün boyunca ziyaretçilerini ağırlarken, Nazilli Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü, milletin efendisi çiftçilerini 20 Ocak Cuma günü Atatürk Parkı önünde hazırladığı 11 otobüsle İzmir 12.Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarına götürdü.

Köylüsüne ve çiftçisine en güzel hizmetleri vermek için gece gündüz cansiperane bir şekilde çalışan, kadın, erkek, çoluk çocuk kalabalık bir çiftçi grubuyla fuara katılırken, üyelerini rahat ettirmek ve en mükemmel hizmeti vermek için konvoy halinde, otobüslerle İzmir yolculuğuna hazırlanırken hiçbir aksilik yaşanmaması için ter döken, heyecanı da her halinden belli olan Başkan Necdet İzgü, “Dünyada ki bütün gelişmeleri takip etmek benim çiftçimin de hakkı. Teknolojik gelişmeleri takip etsinler, ufukları genişlesin, ürettikleri ürünlerinin kalitesini tarım ekipmanları ile desteklesinler diye bütün çiftçilerimi aileleri ile fuara gezmeye götürüyorum. Şu anda yüzlerinde ki mutluluğu görüyorum, buda benim doğru işler yaptığımı ve hizmet yolunda daha yapacak çok işim olduğunun bir göstergesi. Cefakar çiftçim ne yazık ki çok zor şartlar altında toprağını işliyor, ürettiği ürünü de yok pahasına satıyor. Türkiye’yi bırakın neredeyse tüm dünyanın karnını doyuran çifçilerimizi bir nebzede olsa rahat ettirebilirsem, teknolojiyle birlikte emek kısmında çiftçimin beden gücüne faydamız olursa bana ne mutlu. Neredeyse dünyanın karnını doyuran çifçilerimizin hakkını ne yapsak ödeyemeyiz. Yapacağımız vizyonu geniş ziyaretlerle ve büyük projelerimiz ile çok yakında çiftçimizi hak ettiği noktaya getireceğiz” dedi.

Adeta çiftçilerinin gönlünde taht kuran ve iki dönemdir yaptığı başkanlığı süresinde çok sevildiği bariz bir şekilde belli olan Necdet İzgü’ye çiftçilerin sarılması, kucaklamaları, tokalaşarak hal hatır sormaları sözlerin bitip de, “Anlatılmaz, yaşanır” dedirten anlardı.

Fuara gitmek için Atatürk Parkının önünde toplanan çiftçilere, köylülere rahat bir yolculuk yapmaları ve herhangi bir karışıklığa maydan vermemek için Ziraat Odasının deneyimli, çalışkan ve güleryüzlü personellerinden Ziraat Mühendisi Gökhan Döker, Yasemin Aydoğdu ve Serdal Carlat’da, Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü’yü yalnız bırakmadılar ve fuara gidecek olan konuklara rahat ve konforlu bir şekilde yolculuk yapmaları için yardımcı oldular.

Kendi imkanları ile böyle bir fuarı ziyaret edemeyeceklerini, Başkan Necdet İzgü’nün böyle bir fuar organizasyonu yapmasından son derece mutlu olan ve fuara gitmek için otobüslerin içini dolduran çiftçilerin, köylülerin de keyifleri yerindeydi. İzmir yolculuğu için otobüsün içinde bekleyen çiftçiler, köylüler yanık sesleriyle şarkılar, türküler söylerken bir taraftan da fuardan ne alacaklarını düşünüyorlardı.

Çapahasan Mahallesinden gelen çiftçiler yolculuk başlamadan, Başkan Necdet İzgü ile sohbet ederlerken,  “Başkanım, size bütün çiftçi kardeşlerim adına çok teşekkür ediyorum. Fuarda değişik tohumlar, fidanlar, tarım ekipmanları görüyoruz. Bizler için değişiklik oluyor. Siz bize ön ayak olmasaydınız biz böyle bir fuara kendi imkanlarımız ile gidemezdik. Geçen yıllarda da fuara gittim ve çok güzel geçmişti.Bu seneki fuarında çok güzel geçeceğine inanıyorum” dedi.

Keyifli bir İzmir yolculuğundan sonra Fuar alanına giderek, son teknolojik traktörleri, dev tarım makinalarını, arıcılık malzemelerini, büyük ve küçükbaş hayvanların bulunduğu bölümleri gezerken hayaller kuruldu, çiftçiler beğendikleri ekipmanları almak için “Doluya konuldu almadı, boşa konuldu dolmadı” misali, hayaller bir daha ki seneye kalırken, çiftçiler hem keyifli, hem tatlı bir yorgunlukla Nazilli’ye geri döndüler.