Nazilli Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Nazilli Ziraat Odası > Haberler > İLEK SEZONU BAŞLAMIŞTIR...

İLEK SEZONU BAŞLAMIŞTIR...

Nazilli’deki iğlek pazarında üreticilere destek veren Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü üreticilere, “Ürününüz bereketli olsun” dileğinde bulundu.

Yaş incir sezonunun yaklaşmasıyla incirlerin ermesinde büyük rol oynayan sinek taşıyıcısı iğlek, katlı otoparkta kurulan pazarda satışa çıkarıldı.

 

Ziraat Odası Başkanı İzgü: “ Yağmurunda artık TARSİM kapsamına alınmasını istiyoruz”

 

Nazilli’deki iğlek pazarında üreticilere destek veren Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü üreticilere, “Ürününüz bereketli olsun” dileğinde bulundu.

 

İncir sezonunun yaklaşmasıyla birlikte Nazilli katlı otopark önündeki sokakta kurulan iğlek pazarında hareketli günler yaşanıyor.

Haziranın ilk haftası rakımı 300-400 metre yükseklikteki iğleklerin satışıyla başlayan iğlek pazarı, rakımı 500-600 metre yükseklikteki iğleklerin satışıyla hemen hemen Temmuzun ortalarına kadar devam edecek.

Erkek incirlerin meyvesi olan ve içinde ürettiği sinekler sayesinde inciri dölleyerek kaliteli ürün elde etmeye katkı sağlayan iğleklerin satıldığı pazarın canlılığının devam ettiği bu günlerde, hararetli pazarlıklar yapılırken, fiyatlar 5tl ile 10 tl arasında değişiyor.

İğlek pazarını ziyaret ederek, iğlek üreticileri ile sohbet eden ve “bereketliolsun” dileğinde bulunarak üreticileri bilgilendiren Nazilli Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü, “İğlek zamanının sonuna yaklaşmamıza rağmen hareketlilik devam ediyor. İğlek, incir üreticisinin olmazsa olmazıdır. İncir Araştırma Enstitüsü, Ticaret Borsası, İl ve İlçe Tarım Müdürlükleri ile istiare ederek sağlıklı iğlekler üretmek için çalışıyoruz. Havaların soğuk olduğu zamanlarda,iğlekler babayken soğuk vurursa içinde sinekler az olur. Bunlar çok güzel takip edilmeli. Geçtiğimiz kış çok soğuk geçtiği için incirlerde don tehlikesi yaşandı. Bu yıl incir üretiminin %15,20 civarında düşeceğini tahmin ediyoruz. TARSİM’e don sigortası yaptıranlar müracaat ettiklerinde zararları karşılanacaktır. Yağmurunda artık TARSİM kapsamına alınmasını istiyoruz. Yağmur hem rekolteyi düşürüyor, hem de kaliteyi bozuyor. Bu sene incirlerde hastalık yok. Tüm incir üreticilerimize bereketli ve bol kazançlı bir sezon diliyorum. Bütün çiftçilere sağlıklı, bol ürünlü bir yıl temenni ediyorum” dedi.